Thursday, October 3, 2013

Tollyjoy Pilihan Hatiku Buat Simanja Yang Riang (^_^)

Assalammualaikum,

Fuh!!! Lama sangat sangat sangat aku tak berblog.. Rindu sangat-sangat.. Asyik sibuk je memanjang.. Ada   anak masa belajar betul-betul mencabar.. Betul-betul menguji kesabaran aku yang tak berapa sabar ni.. Kadang-kadang rasa nak berhenti je belajar, jaga anak dekat rumah lagi best, tapi memikirkan hanya 2 semester je lagi yang tinggal dan untuk masa depan anak aku juga maka terpaksa la aku gagahkan diri yang dah sedia gagah ni.. hahahaha (^_^) Sebenarnya dah lama sangat aku nak update tentang produk Tollyjoy ni tapi sejak balik dari kampung masa tengok fil aku sampai la sekarang aku tak sempat nak share sebab laptop kesayangan aku rosak, now memang aku takda laptop, memang merana la sangat-sangat 4 bulan ni tak de laptop nak buat assigment pun kena lari-lari g cc ( update post ni pun aku dekat cc, dah gian sangat nak update blog ).. Owh ye berbalik pada title aku yang dah macam iklan tu meyh sini aku nak share dengan korang tentang produk Tollyjoy yang memang menjadi pilihan hati aku sekarang.. Kalau lah aku tahu pasal produk Tollyjoy ni dari kecil comfirm aku dah suruh ibu belikan untuk aku dari dulu lagi.. Puas hati sangat-sangat  tambah-tambah pada produk toiletries dia memang aku suka sangat sangat sangat..


Tollyjoy Baby Groom Powder Puff

Kalau korang nak taw puff ni fluffy sangat.. Memang best sangat guna puff ni.. Lembut je.. Aku memang jenis suka tabur bedak banyak-banyak dekat Eishal lepas mandi, sebab aku rasa cute je baby pakai bedak tebal-tebal, hahahaha.. Kesian Eishal lepas mandi memang aku akan bedakkan dia 1 badan, tambah-tambah lagi bila ada Tollyjoy Baby Groom Powder Puff memang senang sangat, just tabur je bedak banyak-banyak dalam bekas dia, lepas tu sapu je guna puff yang sangat sangat fluffy tu, comfirm bedak yang korang sapu tu rata ( owh ye kalau korang nak taw aku ada 2 Tollyjoy Baby Groom Powder Puff ni.. satu untuk Eishal, satu lagi untuk aku, sebab aku lepas mandi suka pakai bedak satu badan, feeling-feeling baby )


comel je bekas dia, tak kecik tak besar, senang nak bawak pergi mana-mana dan yang paling best bekas ni tak da la senang sangat nak terbuka so tadela aku risau bila angkut Tollyjoy Baby Groom Powder Puff  pergi mana-mana..


siap ada lubag lagi dekat puff tu, so korang tapayah la risau kot kot terambil bedak yang banyak, bedak akan berterabur masa korang nak sapu nanti.. kalau korang terambil banyak pun korang goyang-goyangkan aje puff tu untuk buangkan bedak yang extra tu.. senangkan


puff yang super duper fluffy.. saya suka saya suka.. hehehehe


Tollyjoy Baby Laundry Detergent - Mother & Baby Award 2012

Kalau baby korang ada kulit sensitive sama macam Eishal aku cadangkan korang try Tollyjoy Baby Laundry Detergent - Mother & Baby Award 2012 insyallah kulit baby akan okey.. Macam Eishal, mula-mula dulu suka sangat naik ruam-ruam dekat badan, dah macam-macam bedak, lotion dengan sabun yang aku dah cuba tapi still juga tak hilang ruam-ruam dekat belakang badan dia, nak cakap panas tak da la rumah aku panas sangat.. One day ada sepupu Mr.B yang suruh aku tukar pencuci baju Eishal, dia cakap mana la tahu kalau-kalau pencuci baju yang aku guna untuk Eishal tu tak sesuai dengan dia.. Betul juga tu aku fikir, Ya Allah macam mana la aku boleh lupa nak tukar pencuci baju Eishal ni, dulu aku ada pakai band lain tapi x ok, lepas je aku tukar pakai Tollyjoy Baby Laundry Detergent - Mother & Baby Award 2012 semua ruam-ruam dekat badan Eishal dah hilang even sampai badan Eishal tak kan naik ruam kecuali kalau masa cuaca panas sangat.. Fuhh~~ senang hati aku sekarang, dah la bau dia lembut je, baju pun jadi lembut je bila basuh paling  best kulit Eishal pun tak da masalah.. Lega sangat aku rasa.. Lepas ni memang aku tak kan tukar pencuci baju Eishal dah..


Tollyjoy Toiletries Travel Pack

Tapi sekarang aku pakai yang bottle besar terus sebab aku memang puas hati.. Bukan je Eishal yang guna, kadang-kadang dengan aku-aku sekali yang guan Tollyjoy Toiletries ni (^_^) Dalam ni 4 in 1; ada bedak, lotion, baby bath dan 2 in 1 hair & body wash.. Korang jangan risau sebab dia paraben free.. hoyehhhh!!!


Tollyjoy 2 in 1 Hair & Body Wash

Senang nak pergi mana-mana tak payah bawa dua tiga jenis sabun dan shampoo bawak je Tollyjoy 2 in 1 Hair & Body Wash nak shampoo boleh nak buat baby bath pun bole.. Bau memang tip top, lepas Eishal mandi aku rasa nak gigit-gigit je dia sebab wangi.. Bau dia takde la kuat sampai sakit hidung just soft-soft je..


Tollyjoy Body Wash

Haaa.. Yang ni memang capat habis kalau beli sebotol besar tu sebab dengan aku sekali mandi guna Tollyjoy Body Wash.. hahahaha (^_^)


Tollyjoy Baby Lotion

Lepas mandikan Eishal aku akan sapu dulu lotion ni dulu satu badan dia.. Dah kering lotin ni baru aku sapu bedak puas-puas dekat dia.. Lotion ni tak berminyak, cepat je meresap, best sangat-sangat.. Tapi sekarang sejak Eishal dah besar dan semakin lasak aku dah skip part ni sebab tak sempat.. Kerja dia nak main je.. Tak sempat aku nak grooming dia lawa-lawa.. Jadinya lotion ni sekarang aku je yang pakai setiap malam beforo aku tidur sebab bau dia baut aku tidur lena..


Tollyjoy Baby Powder

Part sapu bedak ni wajib!!! Tak boleh skip.. Walau pun sekarang Eishal dah besar, susah sangat aku nak grommingkan dia, part sapu bedak ni memang aku takkan tinggal, sebab aku suka sangat-sangat baby pakai bedak banyak-banyak lepas mandi.. Senang je, aku tuang je Tollyjoy Baby Powder dalam Tollyjoy Baby Groom Powder Puff lepas tu aku sapu je satu badan Eishal guna puff yang fluffy tu..


Tollyjoy Baby Accessories & Vegetable Liquid Cleanser - Mother & Baby Award 2012

Dalam banyak banyak banyak banyak produk Tollyjoy ni la produk yang paling aku suka.. Sebab aku tak payah dah risau takut kalau-kalau aku basuh botol susu Eishal tak bersih guna sabun, takut keracunan ke apa, sebab dengan Tollyjoy Baby Accessories & Vegetable Liquid Cleanser bukan setakat botol susu, puting je boleh cuci, dengan sayur-sayur  dan buah-buahan sekali boleh cuci guna Tollyjoy Baby Accessories & Vegetable Liquid Cleanser.. Dijamin selamat.. 


Tollyjoy Baby Feed BPA free Bottle

Owh ye, aku lupa nak share yang sekarang ni Eishal dah tak fully bf lagi, sebab sejak aku duduk di hostel Eishal dah minum susu formula T__T ( sorry sayang, mama pernah janji nak fully bf kamu selagi boleh tapi sekarng kita jauh mama terpaksa - tak kan ada emak dalam dunia ni okey yang tak nakkan yang terbaik untuk anak diorang,  ) Eishal sempat fully bf 7 bulan 29 hari je, Genap umur dia 8 bulan dia dah minum susu formula.. Bayangkanlah selama 8 bulan tu Eishal fully bf tanpa aku pernah bagi dia try minum susu guna botol, susahnya macam mana la kan tiba-tiba aku nak bagi dia minum guna botol.. Ya Allah susah sangat sangat sangat, hanya Allah je tahu, macam-macam bottle aku cuba dari yang paling mahal sampai yang paling murah, puting cakap je la yang putih yang kuning, yang bulat yang leper semua aku dah try tapi tak jalan.. Eishal sanggup mogok lapar dari minum susu dari bottle ( even aku dah perah susu masukkan dalam botol tu ) sedih sangat-sangat aku rasa.. Siap aku rasa nak berenti belajar je untuk bf Eishal, tak nak paksa dia minum guna botol.. Meleleh leleh air mata aku bila dia menangis masa kitaorang ajar dia guna botol ( aku, mr.b, mil aku semua try ajar Eishal guna botol - tapi fail!!! ) Bila aku dah giveup nak ajar Eishal minum susu guna botol dan memang rasa nak berenti je terus belajar tak taw la macam mana bila mil aku bagi Eishal guna Tollyjoy Baby Feed BPA free Bottle terus je dia minum susu dari botol tu, mula-mula memang dia buat muka pelik, tapi dah dua-tiga kali Eishal terus pandai hisap susu guna botol, Allah je yang taw leganya aku masa tu..


ni la botol ajaib tu.. hahaha.. macam-macam jenis botol dah aku cuba tapi semua tak jalan, korang cakap je semua jenis botol dan brand aku dah guna, tapi hampa.. nasib baiklah ada Tollyjoy Baby Feed BPA free Bottle.. horeyyyy!!!



Teat dia lembut sangat-sangat patutlah Eishal suka.. besar pulak tu.. terima kasih Tollyjoy sebab keluarkan botol ni, kalau tak sampai sekarang tak taw la macam mana aku nak ajar Eishal menyusu guna botol..


nia masa 1st time dia nak hisap susu guna botol, walaupun pelik je muka dia, tapi Eishal hisap juga.. hehehehe.. love you babybear (^_^)



p/s : sorry ye sebab entry ni panjang sangat.. nak buat macam mana dah lama sangat aku tak berblog, gian sangat nak menaip.. hahahaha (^_^)

0 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails