Wednesday, January 2, 2013

Permohonan Online Rebate RM200 Untuk Smartphone


Aku rasa semua orang mesti dah tahu yang kerajaan telah memperuntukkan RM300 juta kepada semua rakyat Malaysia untuk rebate smartphone.. Semua remaja yang berumur bawah 30 tahun dan bergaji bawah RM3000.00 sebulan layak untuk memohon rebate sebanyak RM200.00 seorang untuk membeli smartphone.. Bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkan rebate RM200 tu korang kena mendaftar secara online dulu.. Kalau korang tak mendaftar secara online korang memang takkan dapat rebate tu ye.. Kalau korang nak tahu permohonan online dibuka pada 1.1.2013 sehingga 31.12.2013 atau sehingga peruntukan RM300 juta tu mencukupi quotation ye.. Sapa cepat dia dapat ok!!! So bagi sesiapa yang berminat nak mendaftar korang boleh la klik dekat sini ye..


Bila korang dah mendaftar tu jangan lupa print slip rebate RM200.00 tu ye sebagai bukti.. Owh ye sebelumaku terlupa syarat untuk pembelian smartphone minimum RM500.00 telah ditarik balik ye.. Sekarang ni korang dah boleh beli apa saja smartphone yang korang suka dengan menggunakan rebate RM200.00




12 comment:

lady of the sea said...

saya ingin bertanya…saya dah daftar…tapi sya masih belum menerima email…tp sya sudah ada slip pra pendaftaran…boleh sya membuat pembelian??

umairaharis said...

yg tu umairah xberapa pasti la sis..
nanti umairah check ye

Anonymous said...

Nk tnya...sy dh daftar..tetapi slip pra pendaftaran tu x keluar pn selepas daftar.. Adakah mereka akan menghantar email selepas pendaftaran..berapa lama ye mereka akan hantar email?

Anonymous said...

klu da daftar tp xprint cmne ye?

umairaharis said...

dalam masa 24jamemailakan dihantar..
sepatutnya slip kena print sebagai bukti jika berlaku apa-apa sebab setiap orang hanya boleh mendaftar sekali sahaja

Anonymous said...

saya nk tya adakah kita harus membayar duit langganan wifi 2..cb slma ni sy xpnh langgan wifi..

siti aishah said...

saye nk membantu bagi sesiapa yg x dapat nk print slip selepas berjaya mendaftar(in kes *terus out after berjaya n check at email but still xde juga) anda boleh cuba cara ni copy link ni## http://komunikasibelia.skmm.gov.my/public/success?ic=(masukkan no ic anda)
slamat mencuba..
**harap dapat mebantu kalian..

umairaharis said...

thanks sis.. sngt2 membantu (^_^)

fazdlie said...

Step untuk dapat rebet :

1. Daftar di skmm
2. Print slip pendaftaran
3. Pilih dan kaji telco/handphone yang nak dibeli. Rujuk (http://fazmas.blogspot.com/2013/01/rebet-rm200-handphone-pakej-komunikasi.html)
4. Bawa ic, slip gaji dan slip pendaftaran ke kioks telco tersebut.

Mudah je kan??

Shioru said...

Salam,

Macammana ye, sy dah daftar, tp bila saya dh daftar permohonan,berjaya, ada maklumat bahagian jantina , salah bertukar menjadi lelaki. Sy yakin mmg dah letak perempuan.Sy x boleh kemaskini lagi.

Risya said...

Assalamualaikum..sis, sy dh beli nset tp lom daftar pon tuk rebat rm200 nie..mmg kena daftar dulu bru ley beli nset ke..

Ella B. said...

thank you sister. sgt byk membantu. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails