Monday, December 10, 2012

Eishal Dua Bulan

Pejam celik pejam celik sekejap je dua bulan berlalu.. Macam tak percaya je aku da jadi mama dua bulan ni.. Rasa macam baru semalam je bertarung nyawa nak bawa buah hati aku ke dunia.. Happy sangat-sangat syukur Allah bagi Eishal dekat aku.. Hari-hari aku gomol dia, dah macam anak patung aku kerjakan, hahaha.. Peluk cium memang wajib la.. Kadang-kadang tak sabar aku nak tunggu Eishal besar sebab nak bagi dia pakai baju macam-macam bagi dia pakai macam-macam fashion baju, tapi kadang-kadang kalau boleh aku taknak Eishal besar lansung sebab tak puas aku nak main dengan dia.. Bia dia kecik je.. Mr.B selalu cakap aku pelik, hahaha.. 7.12.12 hari tu Eishal ngam-ngam dua bulan.. Dah makin berat dah dia naik lenguh jugak kalau aku dukung dia lama-lama, lahir hari tu Eishal 3kg je pagi tadi timbang Eishal masa check up dah naik jadi 5kg ngam-ngam.. Happy sangat Eishal sihat dah active.. First potong rambut Eishal masa umur dia 7 hari, pusat tanggal lambat siket 9 hari baru jatuh.. Sunat pun dah masa umur 53 hari.. Lega sangat.. Perangai dia dah berubah-ubah tiap-tiap bulan bertukar, kalau dulu baik sangat susah nak nangis tapi sekarang dalam pukul 8 atau 9 malam mesti dia menangis kuat-kuat.. Start dari umur sebulan, tapi dah seminggu ni dia dah tak menangis dah.. Baek sangat-sangat. Aku tak tahu la kenapa, panik jugak aku mula-mula dulu.. Lama-lama dah makin pandai nak pujuk dia.. Owh ye, Eishal dah start tido lama time malam start pukul 10 malam sampai 9 pagi, just terjaga nak menyusu je, kalau dulu memang tak la aku dapat tido lena macam tu, pukul 12 baru nak tido pukul 4pg dia da bangun.. Pitam aku nak maen dengan dia pagi-pagi buta.. Kalo tido memang dah berpusing-pusing la, aku bangun nak susukan dia tengok kepala dah ada kat tempat kaki, kaki pulak dah kat atas bantal.. Buas sangat, risau jugak aku takut terpenyek dia.. Apa lagi ye yang jadi dalam dua bulan ni?? Aku rasa itu je kot.. Sekarang baru aku tahu bukan senang nak senang nak jadi mak ni.. Harap aku dapat jaga Eishal sebaik ibu jaga aku.. Hebat ibu aku dapat besarkan kitaorang 4 orang sorang-sorang sejak arwah ayah takda sampai kami semua jadi orang.. Terima Kasih Allah..




0 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails