Friday, December 14, 2012

DEKAT MANA NAK BELI MAKEUP BRANDED MURAH GILA

Aku percaya perempuan ni walau cakap dia tak suka makeup macam mana pun dalam beg dia mesti sekurang-kurangnya ada sebatang lipstick dengan bedak.. Tu paleng comment la.. Tipu la kalo korang cakap tak da makeup lansung tambah-tambah yang bekerja atau student macam aku nie takkan la korang nak pegi keje atau class dengan muka yang macam zombiekan, even surirumah pun mesti nak melawa depan suami kan.. Mesti nak nampak cantik.. Memang dah lumrah Allah ciptakan perempuan untuk suka benda yang cantik-cantik.. Macam aku pun dalam beg aku ada sebatang lip balm, mascara dengan bedak Johnson Baby warna purple yang bau lavender tu ( ye aku memang pakai bedak baby je dari dulu sampai sekarang ) agaknya 3 tahun sekali baru aku beli lipstick, hahahaha.. Roomate aku banyak barang makeup dia memang berlambak la, da macam makeup artis aku tengok beg makeup dia, bila teman dia shopping memang saket jantung la aku tengok harga barang makeup dia, ada yang harga beratus.. Bagi orang yang penjimat gila macam aku nie nak keluarkan duit beratus untuk beli sebatang lipstick atau bedak memang tak la kan, makan lagi baik bak kata adik aku.. Paleng mahal barang makeup yang aku beli pun brand Maybelline je nak jimat lagi Skilygirl pun aku sapu.. Tapi kadang-kadang tu teringin jugak aku nak pakai makeup yang branded macam MAC, DIOR, ESTER LAUDER, URBAN DEKAY, STILA, BOBBI BROWN n macam-macam lagi la tapi bila aku fikir-fikir balik memang sangat lah tak berbaloi nak habiskan duit belanja yang Mr.B bagi semata-mata nak beli barang makeup, no, no, no, so ku pendamkan je la hasrat hati ni.. Tapi semalam masa aku dok usha barang-barang baby aku ada jumpa satu shop ni dari US yang jual barang-barang makeup dengan harga borong semua barang straight dari kilang, murah gila-gila brand macam MAC, DIOR, ESTER LAUDER, URBAND DEKAY, STILA, BOBBI BROWN n banyak lagi la semua ada, sampai naik meroyan aku tengok.. Mana taknya murah gila ada yang harga RM2.85 je mau tak gila tengok harga macam tu, kalau dekat Malaysia ni harga memang dah berganda-ganda la kan.. Dah empat-lima barang dah aku aim nak beli, Mr.B pun dah bagi green light.. So aku nak share dengan mommies semua  kot-kot la ada yang penjimat macam aku nie boleh la kita kongsi postage sama-sama dah alang-alang aku order barang baby dari US.. So sape yang berminat boleh la klik kat sini ye.. Banyak gila pilihan dalam 900+ produk yang diorang offer.. 


macam mana nak beli : 

1. korang klik yang aku bagi tu atau link ni
2. pilih je mana-mana barang yang korang nak
3. lepas tu korang bagi link barang yang korang nak tu dekat aku
4. nanti aku aku akan bagi quotation harga barang yang korang nak tu dalam RM ( semua barang dekat online shop tu  tak termasuk international postage + tax )so aku akan bagi total dekat korang..
5. korang buat payment.. lepas tu tunggu, aku akan pos dekat korang.. senang je kan..

contoh harga :

US $0.89 x RM3.30 ( postage + tax + handling services ) = RM26.80

mana korang nak dapat harga macam tu dekat Malaysia kan.. Memang dalam mimpi je la.. So, apa lagi jom la kita pakat jadi cantik ramai-ramai dengan budget yang murah.. hahaha..










40 comment:

fatinah said...

SALAM, boleh tahu harga untuk 2 products ni?
SALE! - ESTEE LAUDER Pure Color Lip Palette - Extravagant
&
THE COLOR INSTITUTE Color Tablet

umairaharis said...

salam sis,

bergantung pada jenis item sis boleh klik dekat link tu.. yang paleng murah RM3.00 sahaja..

nur adawiyah said...

Salam..knapa malaysia not listed ya?mcm mana nak beli kat website tu?

umairaharis said...

w'salam..

negara-negara yang terpilih sy sis yg diorang hantar.. kalau nk beli umairah boleh belikan.. kena ada kwn atau sedara yg duduk sana

Anonymous said...

salam...nak tanye price ini

1)BOBBI BROWN Pot Rouge For Lips & Cheeks - Raspberry

2)BOBBI BROWN Pretty Powerful - Powerful Palette

3)STILA Shine Lip Color - Talia

4)STILA Lip Glaze - Raspberry u/b

emel saya fatiha di ihara8212@yahoo.com

Mimi_oH_LaLa said...

Slm..Sis nk Tnye dlm Rm brg yg

1)BENEFIT Cabana Glam Makeup Kit
Retail Price:$36.00
ACW:$23.99
2)BENEFIT Realness Of Concealness
ACW:$19.19

Dan klu nk oder mcm mne??

Tlng Hntr Email kt stella0873@gmail.com yer..thnx:-)

Anonymous said...

Sis, ni ade jual lagi ke?

Anonymous said...

Ni ade lagi ke?

Email mirajamban@yahoo.com

Nur Naziah said...

email nurnaziah8770@gmail.com

Dilla Dil said...

hye..
BENEFIT Mini Girl Meets Pearl u/b
$5.99..
omotaro_88@yahoo.com.
thanks :)

Dzulikashahira Abd Aziz said...

Blh order lg ke ni
Emails dzulikashahira@gmail.com

kayyana said...

salam sis. saya berminat nak beli. mcmne? sis boleh PM no handphone tak? kite boleh wassap or we chat aje.. email saya yer. chaiyok85@yahoo.com

TQ

Maryam Nashrah said...

assalamualaikum :)
BENEFIT Mini Girl Meets Pearl u/b
price : $5.99
email : maryamnashrah.mn@gmail.com
nak tahu cepat tau.. hee:) terima kaseh..

Anonymous said...

kenapa link tu x leh guna? macamana nak beli dari malaysia?

Anonymous said...

kenapa link tu x leh guna? macamana nak beli dari malaysia?

Anonymous said...

hi, ada whatsapp/fb/no hp sng utk berurusan. tq

noor aisya said...

Salam sis, available lg x? Really want to buy the products! Email: aisyakama68@gmail.com lg senang if sis bg contact no for wechat or whatsapp. :)

Anonymous said...

salam , ini still available ke, saya intrested nak beli. reply kat my email ye. nushkafs@gmail.com . thanks

Anonymous said...

Salam sis still ada lg ke?? Reply kat email ye....nureyra278@gmail.com..tq

nurul ana abdul wahab sharaani said...

Salam sis aktif lg x? Reply kt emel ye nurulana0206@gmail.com

Anonymous said...

salam sis..aktif lgi x..please reply kat emel iraidayu5178@gmail.com

Amalina Ezzati said...
This comment has been removed by the author.
Amalina Ezzati said...

saya nakk sesgt. beli byk borong. email me eyna.zetty.ae@gmail.com

RenaAra BoniLau said...

Sya pun minat sis email rena ya rena_boni@yahoo.com

Anonymous said...

hai..ade watsap atau wecht ke.hhee.tq

Hilmafira said...

Assalamualaikum.. U buat lg tak ni puan umai?

wanie jamals said...

Bukan ke acw xbuat shiipping to malaysia?

Faten Shahida said...

Assalam sis umairah, sy pun nak join order..bleh wassap sy x. senang kan deal thru phone. :)

Faten Shahida said...

sorry,my number is 0173455041

Jouhari Ali said...

Kadang certain kedai tu dari us tannak hantar ke sini. Jadi gunala viabox. dapat alamat sana pastu diorang send sini. murah dari yg lain

Cute Princess said...

Hai sis boleh direct whatsapp x???

Sya 88 said...

Hye.. Boleh ajar cara guna viabox x? If u dun mind email sy plz myasya11@gmail.com.. Tqq

Fafa Danish said...

hi sis, blh tnya, kan kat website tu kata x ship to malaysia, sis amik brg mcm mana ye?

Lyly Rose89 said...

Sy berminat sis tlg email sy lylyrose36@gmail.com

Lyly Rose89 said...

Sy berminat sis tlg email sy lylyrose36@gmail.com

Aizura Hanim Hasbudh said...

Sis..sy nak jugakkk. Email dkt dhanim.bai@gmail.com

Aizura Hanim Hasbudh said...

Sis..sy nak jugakkk. Email dkt dhanim.bai@gmail.com

Mohamed Annisse said...

Email jg kepada annissemohamed@gmail.com

Anonymous said...

Sis.how about benefit hello flawless oxygen wow? thanks..

Anonymous said...

Sis nak Tanya harga the balm bahama mama bronzer n the balm Mary Lou manizer. Boleh email chatgris69@gmail. com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails