Thursday, August 2, 2012

KIM Terbaik!!!

Bile dah ada baby nanti kalau boleh aku nak fully bf baby aku nanti sekurang-kurangnya sampai umur dye 6 bulan tapi lagi bagus kalau boleh sampai umur dye 2 tahun ataw lebihkan.. Kalau boleh aku nak fully bf baby aku macam makcik aku nanti.. Kalau nat tawu cik cah aku, anak-anak dye sume jarang saket yang paleng best sekali anak-anak cik cah aku bijak-bijak sangat.. Orang cakap anak yang fully bf nie slalunye lagi bijak dari anak-anak yang minum FM.. Tapi masalahnya lepas deliver baby nanti aku da start belajar.. Jangankan 2 tahun silap-silap 6 bulan pown xsempat.. Yela aku just cuti seminggu dua hari je Sabtu dan Ahad maknanya aku boleh jumpa baby aku hujung minggu je.. Dah tu macam mana la aku nak fully bf baby aku nanti..  Aku selalu risau bile fikir cara-cara nak fully bf baby aku bile da start kelas nanti.. Ermmmm.. Punya la pening asyik fikir pasal nie je.. Bile aku tanya Mr.B lagi la dye tak tawukan.. One day masa aku tengah tunggu turn aku untuk checkup dekat KKIA Bangsar ada sorang kakak nie sembang-sembang dengan aku.. Macam-macam jugak la yang kitaorang sembangkan.. Kebanyakkan semua pasal baby.. Masa sembang-sembang tu kakak tu ajak aku joint group KIM.. Aku yang xtawu apa apa pown tanya la balik dekat kakak tu.. "KIM tu apa?? Kim Kardashian ke Kim Possible??" Kakak tu boleh gelak je bile tengok muke aku yang tengah blur-blur masa tu.. Bile kakak tu group yang KIM tu group Kumpulan Ibu-Ibu Menyusu baru la aku tawu.. Hahahahaha ( punya la teruk aku nie ).. Yela mana la aku tawukan.. Niekan 1st baby aku.. So semua benda aku blur lagi.. Semua benda masih baru bagi aku.. So aku tengah belajar slow-slow sekarang nie.. Lepas je checkup tu bile sampai je rumah aku terus online fb and terus cari group KIM yang kakak tu bagitawu.. Bile dah joint group tu baru la aku dapat tawu macam-macam ilmu tentang penyusuan.. Serius best macam-macam info aku boleh dapat dari KIM.. Dan yang paleng best sekali semua kakak-kakak kat group KIM tu baek-baek sangat.. Mula-mula aku segan jugak nak tanya soalan.. Ye la benda simple je kan.. tapi demi babyku sayang aku tanya jugak.. Ramai sangat yang sudi tolong bagi idea macam mana aku nak terus fully bf baby aku nanti walau aku just boleh balik hujung minggu je.. Terime kaseh semua.. Betol-betol membantu aku yang masih kurang ilmu nie.. Naseb baek la kakak tu bagitawu aku pasal group KIM nie.. Bagi aku KIM memang terbaek!!! 
  


0 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails