Wednesday, June 13, 2012

Postnatal Care Set

Aku memang zero knowledge pasal bab baby-baby nie.. Tak tahu satu habuk pown.. Barang baby ke barang aku ke satu pown tak start beli lagi.. Aku tak taw nak mule yang mana satu dulu.. Bagi menghilangkan boring aku menunggu Mr.B balek keje, aku ada la terfikir jugak nak cari info pasal baby ngan  barang aku skali.. So kerje aku sekarang nie dok online je dari pagi sampai muntah malam.. Baru aku taw macam-macam rupanya yang aku kene get ready.. Antaranya postnatal care lepas bersalin nanti.. Masa aku dok google-google nie baru aku taw macam-macam postnatal set yang ada kat pasaran.. Banyak sangat sampai naik juling mata aku nak pilih yang mana satu.. Dalam beratus-ratus jenis tu nie la antara postnatal care set yang berjaya menarik minat aku :


a) Tanamera Postnatal Care Set (RM340.00 - RM370.00)

Dari review ngan blogwalking yang aku baca ramai sangat-sangat yang pilih Tanamera Postnatal Care Set nie sebab tak payah sebuk-sebuk nak makan jamu apa sume.. So bagi yang bf baby tu tade la risau baby akan panas apa sume.. Set nie untuk kegunaan luaran je.. Yang penting bau pown best macam kat spa je.. Antara yang ada dalam set nie :

1. Feminine herbal wash
2. Herbal Bath
3. Herbal Tea
4. Lavender Floral
5. Herbal Massage Oil
6. Cold Press Virgin Coconut Oil
7. Brown Formulation Body Soap
8. Boreh Body Scrub
9. Calming Herbal Blend Paste
10.Firming Herbal Blend Paste
11.Postpartum Abdominal Wrap(Binder)






b) Set Bersalin Nona Roguy (RM310.00 -RM340.00)

Set Bersalin NR nie best jugak sebab set nie boleh memperbanyakkan susu ibu.. Sesuai untuk yang nak fully bf.. Tapi yang tak bestnye set nie tak da bengkung so kene la beli asing.. Antara yang ada dalam Set Bersalin NR nie :

1. Tablet Phyto Natal
2. Akar Herbanika
3. Herbanika Lulur
4. Herbanika Barut
5. Minyak Herbanika
6. Uncang Cuci


c) Set Bersalin Amway (RM270.00 - RM300.00)

Set Bersalin Amway pown best jugak.. Harga pown murah dari Tanamera Postnatal Care Set dengan Set Bersalin NR.. Set nie ibu dengan anak boleh guna sebab ada baby oil skali.. Antara yang ada dalam Bersalin Amway nie:

1. Herbal Douch
2. Herbal Bath
3. Firming Herbal Blend
4. Herbal massage oil
5. Warming Herbal Blend
6. Calming Herbal Blend
7. Baby oil
8. Bengkung
9. Herbal Tea
10.Kapsul after birth 1 & 2


e) Set Bersalin Ibu Halimah Jamu Mak Dara (RM330.00 - RM350.00)

Ada yang cakap Set Bersalin Ibu Halimah Nie panas siket sebab ada jamu untuk kuruskan badan.. Yela ko tengok la Mak Dara punye badan kalah anak dara da aku tengok.. Antara yang ada dalam Set Bersalin Ibu Halimah Jamu Mak Dara nie :

1. Jamu Mak Dara (Serbuk)
2. Jamu Mak Dara (Kapsul)
3. Losyen Param Ibu Halimah
4. Pilis
5. Bedak Sejuk
6. Rempah Mandi
7. Bengkung
8. Tungku Kukus Herba



f) Set Salindah (RM220.00 - RM370.00)

Set Selindah nie kebanyakkan kene makan.. Tapi jangan risau sebab set nie berasaskan herba-herba semulajadi dan homeopati.. Rasa pown manis je macam gula-gula.. Korang boleh hisap je..Dye ada package start dari pregnant sampai bersalin.. Yang set pregnant tu boleh start makan dari minggu ke-12..  So korang boleh la pilih nak start dari awal pregnant atau selepas bersalin.. Ramai yang cakap kalau kite makan Set Salindah dari mula pregnant Insyallah anak-anak akan jadi bijak sangat.. Antara yang ada dalam Set Salindah nie :

1. Set Mengandung
2. Set Bersalin
3. Minyak Sapu (bagus untuk sembuhkan luka pada pusat bayi)



g) Set Bersalin Shaklee (RM100.00 - RM200.00)

Yang bestnya Set Bersalin Shaklee nie boleh menambahkan susu badan dengan jayanye.. Dah banyak yang aku baca dari yang susu siket sangat tak cukup nak bagi kat baby sampai melimpah-limpah lepas makan Set Shaklee nie.. Set Shaklee nie jugak dapat mempercepatkan luka-luka sembuh.. Satu set nie boleh tahan 40 hari.. Antara yang ada dalam Set Shaklee nie:

1. B-Complex
2. Vitamin C
3. Multivitamin with Iron
4. Zinc Complex
5. Alfalfa (milk booster)

h) Jamu Selapan Mustika Ratu (RM145.00 - RM210.00)

Set Jamu Selapan Mustika Ratu nie ada banyakjugak jamu tapi aku tak berapa pasti jamu nie panas ke tak.. So kalau nak bf tu agak was-was la takot baby panas.. Antara yang ada dalam Jamu Selapan nie:

1. Galian Parem Wangi
2. Pulih Balung Sumsum
3. Pilis Wangi
4. Tapel Raket Mustika Sejati
5. Parem Segar Sumyah
6. Bubuk Bancar Air Susu
7. Minyak Telon
8. Ginasih Pembersih Wanita
9. Kaplet Mimi Lan Mintuno
10.Minyak Telon
11.Kain Bengkong Gurita
12.CD Tips Perawatan Semasa Dan Selepas Pantang Mustika Ratu



i) Amme Complete Sendayu Tinggi (RM200.00 - RM450.00)


Set Amme Complete Sendayu Tinggi nie boleh digunekan selama 60 hari.. Yang paling best tak panas dan boleh menurunkan berat badan dengan cepat.. Cume satu je yang tak best complete set Amme nie bagi aku mahal sangat.. Antara yang ada dalam Amme Complete nie:

1. Ammy Sixty Days capsule (6 botol)
2. Ammy Heat
3. Ammy Massage
4. Oil Of Telon
5. Tummy Tone
6. Body Tone
7. Bengkung

p/s : aku minat yang tanamera postnatal care set dengan set salindah tu.. tapi kalo nak due-due sekali kopak la Mr.B nanti..


2 comment:

Hazairin said...

hehe.. jadi pilih je TANAMERA punya set.

Jika mahu boleh visit

www.postnatalcareset.blogspot.com

umairaharis said...

tula mcm nak yg tanamera punye..
best macam kat spa je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails