Thursday, July 1, 2010

Ibuku Heroku

Lame gle aku tak dapat nak update blog sebab aku da balek ke Unisel.. huh~ connection kat unihell nie memang boleh buat aku bertukar menjadi hulk.. walau pown aku pakai broadband tapi same je lembapnye.. macam siput babi.. yelah inikan tempat jin betendang so aku terpakse redha je la.. marah pown buat muke aku berkedot je =_= ntah macam mane hari nie ok pulak connection kat unihell nie, agaknye dye taw aku nak wish happy birthday kat ibu aku kot..hahahhahaha.. broadband pown ley taw ye.. alhamdullillah lege aku..


SELAMAT HARI JADI IBU
SEMOGA PANJANG UMUR &
MURAH REZEKI

Terima kaseh ibu sebab besarkan along yang degil nie.. sampai along dah lagi tinggi dari ibu.. terima kasih jugak sebab dah mendidik along yang degil dan keras kepale nie sampai berjaye.. sampai perangai pown serupe manusia.. walau pown kite selalu bergaduh tapi itu gaduh-gaduh manje je kan tak sampai 5 minet dah baik.. hahahhahah.. sajeje along nak mengade-ngade dengan ibu.. terima kaseh ibu sebab sanggup besarkan along dengan adek-adek walau sume orang sebok nak pisahkan kite semua dulu.. terime kaseh ibu sebab ibu tak ikotkan nasehat ntah ape-ape diorang semua.. terima kaseh ibu sebab sanggup bekerja siang malam untuk besarkan kami, bagi kami pelajaran dan bagi kami makanan tempat tinggal, bercuti dan macam-macam lagi.. walau pown ayah tak de tapi kitaorang tak pernah kurang kaseh-sayang.. ibu sentiase ade bile kitaorang ade masalah.. owh tak lupe jugak terima kaseh ibu sebab ibu jadi kawan baek along.. ape-ape bende pown kite boleh cakap bf ke, fashion ke, gosip ke dan macam-macam lagi la sume tadehal.. kalau orang tanye siape idola along along akan cakap ibulah idola along..bagi along ibu along nie sangat kuat walaupown ibu saket, tak sehat ibu akan tetap bekerja untuk pastikan kami cukup makan minum dan pebelanjaan.. tak kire ibu deman, saket-saket badan ke, bile ibu lelah terok pown ibu tetap kuat, ibu buat-buat macam biase je supaye kitaorang tak risau.. along ingat lagi ade satu hari tu lepas 4 hari operation pown ibu dah sebok bekerje.. bile orang buli ibu ibu sabar, bile along nak pergi marah orang yang tak gune tu ibu akan cakap "biarlah Umairah Allah akan balas sume tu".. along tak pernah jumpe orang yang sabar macam ibu.. lagi satu ibu nie pemurah sangat-sangat.. walau pown ibu tade duwet tapi bile ade kawan-kawan ibu ataw sedare kite yang nak pinjam duwet ibu bagi je.. ibu slalu jage hati diorang walau diorang tak pernah jage hati ibu.. ibu akan cakap "bile kite tolang orang yang susah mase kite pown susah Allah akan lipat gandekan rezeki kite".. bagi along ibu hero along, tade sape yang boleh ganti kaseh sayang ibu dalam dunie nie.. tade siape yang setanding ibu.. kalaulah diberi peluang untuk pilih sesiape pown dalam dunie nie jadi ibu along, along akan tetap pilih Zaleha Binti Din sebagai ibu along sebab ibu adelah ibu yang terbaek dalam dunie nie.. terima kaseh ibu, andai kate panjang umur along untuk teros hidup along akan akan pastikan ibu hidup senang n takpayah bekerje lagi.. hari-hari kite holiday k.. sayang ibu sangat-sangat.. Mmuahxx~

p/s ~ esok hari jadi cikyong.. happy birthday to you too cik yong..

6 comment:

AISHA SAAD said...

alaa... nape tak tunjuk pic ur ibu??
tetiba sedihhh, baru perang dingin dgn my ummi.
newayy, yep mak nih adalah the greatest person in th world! kann?

umairaharis said...

ibu cakap taknak glamer.. hahahahha~ ala dont wory k ummi u ok la tu.. ibu kalau marah dngn anak-anak dye sekejap je.. yup ibu kite memang greatest person in da world.. lantak la orang cakap pe pown.. ibu tetap gebat.. kan kan kan

mr.azez said...

yeah..ibuku heroku jgk..
mmg respek ibu ku..

Anne Boleyn said...

happy birthday untuk ibu umaira yerr. :)
moga beliau dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki and bahagia sentiasa. Amin~ :)


p/s : hye..hari ni hana akan autopublish 4 entry pada pukul 10 pagi, 2.30 ptg, 5.30 petang and 8.30 malam. Entry penghargaan untuk kawan2 blogger hana. Ade wat review blog sikit.

Pukul 8.30 malam tu entry
khas untuk awak awak dan awak. Jangan lupa tengok tau!!

umairaharis said...

mr.azez ! yup ibu kite hero kite..
walau ape orang cakap ibu tetap terbaek

umairaharis said...

anna boleyn ~ wah sangat seronok.. tak sabar mau tengok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails