Tuesday, April 27, 2010

Polaroid



Masa aku kecik-kecik dulu aku nie jenis memang gile kalau namak camera.. aku suke sangat ape-ape yang ade kene mengena dengan gamba-gamba(photography).. kalau dapat je camera kat tangan aku abes la aku klik sana klik sini..filem ade ke tak de ke sume aku tarah.. sume gamba aku nak snap, bile da meningkat dewase pown minat tu masih ade boleh kate sampai la skunk.. tapi satu je masalah aku walau pown aku nie jenis yang minat dengan camera n minat mengambil gamba tapi aku paleng tak suke bile orang amek gamba aku.. tak taw la nape.. hahahhahah.. rase buruk kot.. satu hari tu aku balek-balek album ibu aku ade 3keping gamba tu aku suke sangat coz dye nampak macam vintage gile.. aku tanye la kat ibu aku :

aku : ibu nape gamba nie macam pelik je??
ibu : along(bukan name sebenar) nie polaroid la sayang,
aku : ibu polarid tu ape ye??
ibu : polaroid tu camera yang yang bile kite amek gamba, gamba tu teros
kua..
aku : owh, baru along taw..

macam tu la lebeh kurang aku menemuramah ibu aku.. sejak dari hari tu aku suke gile polaroid.. aku da berangan-angan nak ada satu polaroid camera.. kalau boleh sume gamba yang aku amek aku nak pakai polaroid amek gamba pokok ke, kucing ke, orang ke sampai beros gigi pown aku nak gune polaroid.. akhirnye impian aku nak de polaroid tercapai..skunk nie aku ade satu polaroid camera tapi zaman skunk nak dapatkan polaroid film memang susah gile babeng, tambah-tambah lagi kat Malaysia.. kalau ade pown harge jangan cakap la slagi tak cecah ratus ringgit tak sah.. coz skunk polaroid da tak dikuakan lagi.. tapi tape da tak boleh gune polaroid camera pown kite maseh boleh je guna camera digital towk dapatkan polaroid effect.. pastu just edit je gamba-gamba tu.. selalunye aku pakai sofware polaroid image maker memang senang gile n fun.. kalau korang pown berminat bolehlah click kat sini..

xoxo ~ polaroid sampai lebam k :p

3 comment:

Anonymous said...

wahhhhhhh... keterujaan yg tinggi jugak untuk tengk citer ni..... kisah cinta terhebat.... emmmmmm


........ cik n

Anonymous said...

post slh tajuk lol..... :P

rebel said...

hahahhaha.. tade hal la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails