Sunday, April 18, 2010

Macam Mana Nak Tukar Myspace URL

Bosan gle malam tadi sampai xtaw nak buat ape.. so aku amek keputusan towk on myspace aku yang dah lame xon da besawang aku tengok (ceyh macam la susah sangat nak buat keputusan).. lame gle xon myspace aku tu da nak setahun kot.. bukan pe bz gle tade mase.. kalah PM (Najib pown sempat on facebook dye).. banyak gle msj n comment kat myspace aku.. habes je reply sume tu tibe-tibe ade masej masok dekat nfon aku.. oh kawan lame aku dari pahang rupenye..kebetulan gle..

Azhar : "Mey ko ade fb o ms(myspace) x??"
Aku : Ade je..apehal??
Azhar : sajeje lame xjumpe tibe-tib2 teringat ko lak..
Aku : gedik je ko nie.. buang tebiat je
Azhar : hahahahahah tade la.. bak la url ms ko
Aku : alamak aku lupe la, lame gle x on.. nnt jap2 ag aku msj url aku k

aku pown ape lagi dengan lajunye teros klik butang profile n tengok url myspace aku.. ble tengok balek.. alamak hampeh url nth pe2 la aku letak.. coz tukan ms aku sejak dari aku tingkatan 2.. so nampak sangat la kebudak-budakan url tu.. so aku amek keputusan towk tukar url aku.. godek sane godek sini, finally dapat gak.. kepada sape2 yang da taw cara nak edit silelah abaikan part nie.. nant korang menyampah lak.. kepada sesape yang masih terkial2 macam aku yang xtaw macam mane nak edit url ms, korang boleh la ikot step2 dibawah ye.. senang je rupenye..



1st - korang klik dekat inbox massage korang, lepas tu korang pegi dekat bahagian atas sebelah kanan inbox msj korang yang tules " New setup your own @ myspace.com email address" klip link tu


lepas da klik link tu page yang macam diatas nie akan keluar.. page tu akan tunjukkan url lame n detail yang lame..pergi dekat url lama, lepas tu korang boleh la tukar dengan url yang baru.. korang nak edit name pown boleh.. lepas da puas hati klik Create My Email


lepas tu sile comfirmkan url baru.. ingat b4 tukar url tu pikir baik-baik coz lepas nie da xboleh tukar dah!!


lepas tu korang boleh setting ape yang patot, tak pown just klik " skip this step"


tadaa~~ sekarang korang da dapat url baru.. senang gle kan..

p/s : jangan lupe k.. korang boleh tukar url skali je so sebelum tukar tu.. fikir baik-baik k..

0 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails